1.         Original copies of what can be found only in Salisbury Cathedral, Lincoln Cathedral and the British Museum?
 
	Answer = Magna Carta
 
	 
	 
 
	2.         On a London Underground map which line is coloured red?
 
	Answer = Central
 
	
 
	3.         Which Coronation Street character was played by Violet Carson?
 
	Answer = don’t care – refuse to look it up -
 
	 
	4.         Which type of flower is sometimes known as heartsease?
 
	Answer = Viola Tricolor
 
	 
	5.         What does cap a pie mean?
 
	Answer = head to Foot
 
	 
	6.         Which war was fought 1853-1856?
 
	Answer - Crimea
 
	  
	7.         Who said “When you have to kill a man it costs nothing to be polite”?
 
	Answer = Winston Churchill
 
	 
 
	 
	8.         Which food item is used in an annual race at Olney, Buckingham shire?
 
	Answer = egg
 
	 
	9.         What is the motto of the Salvation Army?
 
	Answer = Blood and Fire
 
	 
	10.      What nationality has Wimbledon champion Rod Laver?
 
	Answer = Australian
 
	 
	11.      What is a Gibson Flying V?
 
	Answer = Electric Guitar
 
	
 
	12.      Of how many islands does the Autonomous  Region of Madeira consist?  
 
	Answer = 3 (or it might be 8)
 
	Madeira Islands, Portuguese Arquipélago da Madeira, archipelago of volcanic origin in the North Atlantic Ocean, belonging to Portugal. It comprises two inhabited islands, Madeira and Porto Santo, and two uninhabited groups, the Desertas and the Selvagens.
 
	 
 
	  
	 
 
	I’ll bet you didn’t know ….
 
	 
 
	Nelson’s body was brought back to England for burial pickled in a barrel of brandy to stop it decomposing on the way home.
 
	Answer = I did - Stephen Fry told me on QI